Home Stuur ons een bericht

+32 473 37 19 33

Mechelsesteenweg 55 - Kontich

Ontwerpers

Home/Ontwerpers

Wij in Sepia

Hallo,wij zijn Peter Vercauteren en Diane Entbrouxk.

Tijdens mijn opleiding tot Archeoloog maakte ik kennis met juwelen door de eeuwen heen.  Later volgde ik een workshop Afrikaans zilversmeden en kwam in contact met het ambacht.   Zo trok ik voor een aantal maanden naar West-Afrika en leerde daar juwelen te maken op een houtskoolvuur en met een blaasbalg.

Het was de vormgeving en zin voor symboliek van de Toeareg die mij ertoe brachten om Juweelontwerp – Goudsmid te gaan studeren aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen.    Diane  koos vanuit haar creatieve aanleg voor dezelfde opleiding.  Het is daar dat we elkaar leerden kennen en sindsdien het leven en het beroep met elkaar delen.

We zijn gestart met het ontwerpen van een collectie.   Heel snel werd echter duidelijk dat klanten op zoek zijn naar een persoonlijk iets, een juweel om te koesteren.    Het zijn de verhalen van de klant die het ontwerpen onuitputtelijk maken en waardoor wij momenteel een heel mooi portfolio kunnen presenteren.

En dat is nu net wat ons onderscheidt van de klassieke juwelier.  De juwelier verkoopt collecties van fabrikanten terwijl wij een juweel ontwerpen en maken dat bij wijze van spreken op het lijf van de klant geschreven is.

Wat bedoelen we nu juist met “een verhaal”?
Velen hebben een verhaal.  Soms is dat een oude of bepaalde edelsteen die belangrijk is, soms het oud goud van Oma of Bobonne.  Ook een overlijden kunnen we een plaats geven in een juweel, met of zonder as.  Het kan ook een gebeurtenis zijn, een huwelijk, geboorte of zelfs een scheiding.  Sommigen willen een juweel met een bepaald symbool dat voor hen belangrijk is of steun biedt.  Een vingerafdruk van een dierbare kan tevens het uitgangspunt zijn van een persoonlijk juweel.

Elke klant komt naar ons met een totaal ander verhaal !

Niet onbelangrijk is het HIB label, Handmade In Belgium” dat ons in 2015  door Unizo werd toegekend.

Een jaartje later mochten we het label “Erkend Ambacht”  van het Ministerie van Economie in ontvangst nemen.
erkendambacht

Creatieve groet, Peter en Diane