Home Stuur ons een bericht

+32 473 37 19 33

Mechelsesteenweg 55 - Kontich

Ontwerpers

Home/Ontwerpers
Foto Ivan Deleus

Hallo, wij zijn Peter Vercauteren en Diane Entbrouxk.

Hoe het allemaal begon

Peter : Tijdens mijn opleiding tot Archeoloog maakte ik kennis met juwelen door de eeuwen heen.  Later volgde ik een workshop Afrikaans zilversmeden en kwam zo in contact met het ambacht.   Ik trok voor enkele maanden naar West-Afrika, ik leerde er juwelen te maken op een houtskoolvuur en met een blaasbalg.  Het was de vormgeving en zin voor symboliek van de Toeareg die mij ertoe brachten om Juwelenontwerp – Goudsmid te gaan studeren.
Diane : Op mijn 12 jaar wou ik naar de Academie in Antwerpen.  Mijn ouders beslisten er anders over.  Ik liep de gewone middelbare school en haalde nadien een A1 diploma (huidige Bacheler).  Maar ik bleef op mijn honger zitten, ik wist geen blijf met mijn creativiteit en mijn liefde voor gereedschap.  Toen mijn kinderen zelfstandiger werden besloot ik om de opleiding Juwelenontwerper – Goudsmid te volgen.
Sinds onze opleiding in de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen delen wij liefde, leven en beroep.

Jouw droom, onze Passie

We startten destijds met het ontwerpen van collectie’s.   Heel snel werd  duidelijk dat klanten op zoek zijn naar iets persoonlijker, naar een juweel met een emotionele waarde.

Luisteren naar jou is de voedingsbodem voor onze inspiratie.

Elke klant is uniek, elke opdracht anders.  Ons doel is het creëren van een juweel, voor jou boordevol inhoud en betekenis.    Soms is het uitgangspunt Oud Goud of een Oude Diamant met een emotionele waarde.  Voor anderen is het een bepaalde steen, symbool of .  Heel vaak werken we ronde een gebeurtenis als een geboorte, overlijden, nieuwe levensfase …….  
Dat is wat ons onderscheidt van de juwelier, hij koopt en verkoopt collecties, wij ontwerpen en maken het juweel dat bij wijze van spreken op je lijf geschreven is.

Hoe verloopt dit nu?

Na onze eerste babbel laten wij alles even bezinken, stilaan beginnen de ideeën te vloeien en groeien uit tot een ontwerp.  Bij een tweede afspraak tonen we je juweel via een 3D-programma.  We lichten de symboliek toe en geven de prijs.     Dan is het aan jou om te beslissen om met ons verder in zee te gaan.
Om ons werk tastbaar te maken beschikken wij van de meeste ontwerpen over een zilveren exemplaar die je natuurlijk mag passen, zo krijg je een idee van onze creaties aan jouw hand.+
Het zijn de verhalen van onze klanten die ervoor zorgen dat wij een mooie portfolio aan ontwerpen kunnen presenteren.

Collectie

Heb je geen speciale wensen maar je wil toch een handgemaakt juweel?  Dan kan je kiezen uit onze collectie Oorbelletjes, Armbanden, Hangertjes, Ringen en Trouwringen.  Let op, alles is op bestelling.  Onze toonmodellen zijn vervaardigd in zilver, we hebben geen voorraad.erkendambacht