Peter Vercauteren

Juwelenontwerper – Goudsmid

Peter en Diane

Foto : Ivan Deleus, Sint-Katelijne-waver

Fier op deze labels

Erkend Ambacht

Van Student naar Ontwerper
van Exclusieve Juwelen

Peter Vercauteren

Tijdens mijn opleiding tot Archeoloog maakte ik kennis met Juwelen door de eeuwen heen.  Later volgde ik een workshop Afrikaans Zilversmeden en kwam zo in contact met het ambacht.
Ik trok voor enkele maanden naar West-Afrika en leerde er juwelen maken op een houtskoolvuur en met een blaasbalg.  Het was de vormgeving en zin voor symboliek van de Toeareg die mij ertoe brachten om Juwelenontwerp – Goudsmid te gaan studeren.  Mijn schoolkeuze viel op Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen.

Diane Entbrouxk

Rond mijn 13e wou ik gaan studeren aan de Academie van Antwerpen.  Mijn ouders beslisten dat ik een opleiding moest volgen in een degelijke school, en daar hoorde in die tijd de Academie niet bij.
Toen mijn kinderen zelf zo goed als de middelbare school verlieten kreeg ik wat ruimte in mijn agenda en besloot om de opleiding Juwelenontwerper – Goudsmid te gaan volgen, en ja hoor, aan de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen.
Sindsdien delen we lief en leed van mekaar en van onze zaak.

Van Collectiewerk naar Individuele Ontwerpen

Zoals de meeste studenten edelsmeedkunst zijn wij destijds gestart met het ontwerpen van collecties.
Al snel werd duidelijk dat we niet gelukkig werden van het reproduceren van juwelen.

Tegelijk kregen we steeds meer de vraag om een juweel te maken naar wens van de klant,
een individueel ontwerp, een persoonlijk juweel.  

Hoe langer hoe meer maakten we juwelen op maat van onze klanten, onze Collecties werden stilaan een bijproduct. 

En dan dat extra stapje,
Luisteren om te komen tot een Exclusief ontwerp

Tijdens de gesprekken rond het maatwerk ondervonden we steeds meer dat de meeste klanten nood hadden hun verhaal te kunnen doen.  Zo zijn we destijds op heel korte tijd geëvolueerd naar het Exclusief ontwerpen van juwelen door jou, onze klant, te laten vertellen.  Door te luisteren ontdekken we wat jou drijft om een juweel te laten ontwerpen en daar draait het om.

Op de dag van vandaag ontwerpen wij voor 90% Exclusief.
In de overige 10% voelt de klant zich verbonden met een ontwerp uit onze Ontwerpen
en starten we van daaruit om tot zijn juweel te evolueren.

Benieuwd naar onze ontwerpen, klik hier