Peter Vercauteren

Juwelenontwerper – Goudsmid

Zielsverwanten waren we

Jen vertelt

 Zielsverwanten waren we!  Het was mijn tweede relatie, maar mijn kinderen noemden hem papie.  We hadden een echt gezin, pure liefde, warmte en eenheid.

Peter was een stevige man, mijn rots in de branding, mijn veilige haven.

Uit het niets kwam op een dag de boodschap dat zijn gezondheid niet goed was.  In het begin kon ons leven nog zijn gangetje gaan.  Maar dan werd hij zieker.  De laatste jaren waren pijnlijk, Peter verloor zijn trots, heel langzaam en pijnlijk, voor hem, voor mij maar ook voor de kinderen.  Hij verloor beetje bij beetje zijn houvast aan het leven.  Hij glipte als zand door mijn vingers heen. Dan… een onverwacht telefoontje van het ziekenhuis, een simpele ingreep kreeg plots een onomkeerbare wending… Peter was niet meer.

Samen hebben we en lijdensweg van 5 jaar achter de rug.

Symboliek

De twee trouwringen werden versmolten tot één rouwjuweel.
Hun levensspreuk, voor haar leesbaar als zij de ring om haar vinger draagt, wordt bezegeld met een grote diamant.  Zijn vingerafdruk van zijn rechter ringvinger, waar hij zijn trouwring droeg, lijkt de diamant te omhelzen. In de binnenzijde van de ring zijn hun namen gegraveerd in een oneindigheidsteken. De as van Peter zit geborgen in een ronde ruimte onder zijn vingerafdruk.

Voor altijd draagt ze haar Peter nu overal mee naartoe.

Materiaal

Geel Goud  – Diamant 1x10pt.